Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

ROZHOVOR: Florko má svoje mužské zastúpenie v repre!

Dátum: 14.11.2018

Do nominácie trénera slovenskej reprezentácie mužov Petra Koutného a Jána Purca na Majstrovstvá sveta, ktoré sa od 1. do 9. decembra uskutočnia v Prahe, sa dostal hráč a tréner nášho klubu Martin Katlovský. Rovnakú radosť nám robí aj Daniela Hrabovská, ktorá sa počas víkendu zúčastnila ďalšieho celoštátneho zrazu výberu mladších a starších žiačok SR.

Do nominácie trénera slovenskej reprezentácie mužov Petra Koutného a Jána Purca na Majstrovstvá sveta, ktoré sa od 1. do 9. decembra uskutočnia v Prahe , sa dostal hráč a tréner nášho klubu, Martin Katlovský. Po záverečnom sústredení, ktoré sa uskutočnilo počas predchádzajúceho víkendu vo Veľkej Lomnici rozhodli tréneri o záverečnej nominácii. Hovorili o dôkladnom zvažovaní a obrovskej zodpovednosti. Veria, že rozhodli správne, a že na MS uspejú. 

My sme sa pri tejto príležitosti rozhodli Martina vyspovedať, aby ste sa aj vy dozvedeli niečo zo zákulisia mužskej reprezentácie.

1. Ako prebiehal dvojročný cyklus mužskej reprezentácie? Bol si tam od úplného začiatku?

Do prípravy na majstrovstvá sveta som sa zapojil po kvalifikácii na MS 2018, ktoré sa konali v Nitre. Odvtedy som sa pravidelne zúčastňoval reprezentačných zrazov. Na zrazoch sa tréneri zamerali na zloženie optimálnych formácií, na herný prejav mužstva, ale aj na utuženie výborného kolektívu, ktorý je základom úspechu na MS.

2. Koľko zrazov si absolvoval? Ktorý bol podľa teba najľahší, a naopak najťažší, a prečo?

Najľahší bol pre mňa posledný reprezentačný zraz  v Tatrách, kde sme sa zamerali na doladenie presiloviek a oslaboviek. Taktiež sme absolvovali túru na Zámkovského chatu, wellness a dobre sme sa naladili na MS. Najťažší zraz bol v Prešove, kde sme sa zúčastnili 6 nations florball cupu. Tento turnaj bol pre nás poslednou ostrou previerkou pred MS, na ktorom sme si postupne zmerali svoje sily z reprezentačnými mužstvami Dánska, Lotyšska a Nemecka.

3. Hráči, ktorí nereprezentujú krajinu majú počas repre zrazu a vášho tvrdého zarezavania voľný víkend. Zamenil by si si to niekedy s nimi, alebo je to naopak pre teba oddych a uvoľnenie sa?

Na reprezentačné zrazy sa teším a chodím s radosťou, veď tam trénujem s tými najlepšími hráčmi Slovenska (kamarátmi). Vždy sa na zrazoch môžem niečo nové naučiť, čo mi pomôže zlepšiť moju hru.  Je to pre mňa oddych a uvoľnenie sa od povinností v klube a škole.

4. Si tréner, hráč, zároveň aj reprezentant a pre mnohých mladých vzor. Je ťažké toho zvládať toľko

Cez týždeň absolvujem 3 mužské tréningy, 1 až 2 individuálne tréningy,  4 tréningy s deťmi + svoje zápasy a regionálne turnaje detí.  Okrem hráčskych a trénerských povinností musím ešte aj študovať. Keďže som v poslednom ročníku na vysokej škole, kde študujem telesnú výchovu a geografiu, tak už skoro vôbec nemám voľný čas. Ale ak niečo robíte s láskou a radosťou tak sa to dá zvládnuť. Veľké poďakovanie patrí hlavne vedeniu klubu, pánovi trénerovi Blaškovi, ktorý ma naučil základy florbalu a viedol moje prvé florbalové kroky. Taktiež  poďakovanie patrí aj pánovi trénerovi Kopejtkovi, ktorý mi umožnil trénovať deti, a stále si našiel na mňa čas, keď som potreboval pomôcť so školou.

5. Čo by si odkázal svojim fanúšikom?

Moje veľké poďakovanie v prvom rade patrí rodičom a rodine, ktorá ma od malička neúnavne podporovala v športe. Ďalej sa chcem poďakovať všetkým fanúšikom, ktorí  prídu do haly podporiť mňa, môj materský klub – Florko a Slovenskú reprezentáciu. Veľmi si túto podporu vážim a vždy sa snažím dávať do zápasu maximum aj keď nie stále sa mi to podarí.

 

Katlovi za jeho slová ďakujeme, a prajeme veľa šťastia na majstrovstvách sveta!

 

 

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450