Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Vo východoslovenskom derby zvíťazil florbal

Dátum: 24.11.2019 Autor: Jakub Frankovič

Krásny, elektrizujúci, pamätný, napätý, emocionálny. Včerajšiemu zápasu ako takému snáď niet čo vyčítať. Po veľkej propagácii #spoluzaflorbal, na ktorej spolupracovali obidva zúčastnené tímy, sa do Hádzanarskej haly dostavilo vyše 800 ľudí, ktorí spravili atmosféru, aká sa na Slovensku pri florbale často nevidí. Tribúny zaplnili ako farby Florka, tak i farby ATU a povzbudzovali svoje celky naprieč celým zápasom. Medzi tretinami mali dokonca možnosť vidieť derby tých najmladších z oboch klubov. Bez ohľadu na výsledok zápasu preto zvíťazil florbal, spoločne sme dokázali, že i keď je to stále mladý šport, postupne sa dostáva do povedomia ľudí a je treba s ním rátať. 

Napriek prehre vo včerajšom 9. kole extraligy 8:9 po predĺžení sa muži udržali na 2. priečke tabuľky. Zápas florku síce nevyšiel podľa predstáv. Družstvo robilo  veľa chýb a v druhej tretine to vyzeralo tak, že derby bude mať jasného víťaza. Cez to sa zostava zdecimovaná zraneniami postarala o vyrovnanie. Škoda veľkého množstva nevyužitých šancí, nebyť toho, mohli sme získať aj viac ako bod. Sezóna však nie je ani vo svojej polovici, a to najdôležitejšie príde až v marci, kedy sa začne play off. Do vtedy nás čaká ešte veľa práce.

Prikladáme článok z dielne KošiceOnline, ktorý stojí za prečítanie a taktiež tam nájdete aj fotogalériu zo zápasu. 

Najbližšie sa muži predstavia v Bratislave proti Tsunami v sobotu, 30.11. Doma ich môžete vidieť 7.decembra, keď privítajú Grasshoppers Žilina.
Ďakujeme za včerajšiu skvelú a jedinečnú atmosféru aká na Slovensku nemá a ani nemala konkurenciu!

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450