Florbalový klub Florko Košice

Darujte 2% z daní

Florko na Prague floorball cup.

Dátum: 11.1.2019

Pred týždňom vycestovalo družstvo Mladších žiakov FK Florko Košice na medzinárodný turnaj Prague Floorball Cup 2019 (04.-06.01.2019), ktorý sa konal v Prahe. Náš tím reprezentujúci klubové farby sa predstavil v kategórii B06 - Boys 06 (rok narodenia 2006 a mladší) s možnosťou uplatniť dve ročníkové výnimky (rok narodenia 2005). Trénerský tandem Mgr. Patrik Pelegrín a Mgr. Martin Kopejtko mal k dispozícii takmer kompletnú kostru doplnenú o dve ročníkové výnimky (15+2), avšak s mužstvom kvôli zraneniu nemohol vycestovať kapitán Martin Liško.

Florkáči sa predstavili v skupine č. 4 spoločne s českými súpermi FAT PIPE Start98 Pr-Ku Yellow, FBS Olomouc 06 a FBC Sternberk. Prvým vyzývateľom bol tím FBS Olomouc 06, ktorý sa síce dostal do vedenia (2:0), ale do konca zápasu bolo gólové manko zmazané a Florko dosiahlo na turnaji prvú výhru (2:3). Následne v druhom zápase chceli oranžovo-čiernych o body obrať FAT PIPE Start98 Pr-Ku Yellow, ale po vyrovnanom priebehu a množstve nevyužitých šancí Flokáčov sa body museli spravodlivo rozdeliť (2:2). Posledné meranie síl proti FBC Sternberk znamenalo taktiež aj súboj o skupinové prvenstvo, ktoré chceli oba celky získať vo svoj prospech. Výborná defenzíva Florka vs. konštruktívna ofenzíva Sternberku. Aj tak by sa dal charakterizovať priebeh duelu, v ktorom sa zrodila neobvyklá remíza (0:0). Súperovi stačila na víťazstvo v skupine aj remíza, a tak bolo o konečnom poradí rozhodnuté, keď do PLAY-OFF "A" postúpili z 1. a 2. pozície Sternberk resp. Florko a do PLAY-OFF "B" zostúpili z 3. a 4. pozície Olomouc resp. Kunratice.

 

Vzhľadom na skupinové umiestnenie muselo Florko zabojovať o postup do ďalšej fázy turnaja v 1/16-finále proti ACEMA Sparta Praha B06 red. Začiatok sa niesol v opatrnom duchu a obaja aktéri zvolili vyčkávaciu taktiku. Následne však Sparta vzala opraty boja na svoje hokejky a po sérii využitých šancí nám po prvom polčase odskočila na rozdiel dvoch gólov (0:2). Oranžovo-čierni sa však nevzdávali a vsadili všetky karty na ofenzívu. Taktika sa vyplatila, keď sme súpera dokázali prekvapiť po rýchlych brejkoch a stav bol opäť vyrovnaný (2:2). V záverečnej fáze zápasu sa však ukázalo väčšie množstvo skúseností v spojitosti s vyššou hernou kvalitou na českom florbalovom trhu a Sparta nakoniec pretlačila víťazstvo na svoju stranu (2:5).

Florko sa síce po zápase s turnajom rozlúčilo a obsadilo v konkurencii 40 družstiev 17.-20. miesto, ale napriek tomu realizačný tím v zložení Patrik Pelegrin, Martin Kopejtko a Andrea Kopejtková vyjadril s turnajom spokojnosť resp. prevládali pozitívne reakcie. Po vyjadrení oboch trénerov môžeme konštatovať, že podobná konfrontácia na medzinárodnej úrovni môže z dlhodobého hľadiska po môcť nielen zúčastnenej kategórii, ale taktiež bude prioritou zakomponovať v rámci zahraničných turnajov aj všetky ostatné mládežnícke tímy FK Florko Košice.

V závere by ešte chcel realizačný tím poďakovať všetkým rodičom a rodinným príslušníkom, ktorí sa turnaja taktiež zúčastnili a boli počas celej doby našim ďalším hráčom na tribúnach športových hál Hamr Braník a Krč.

Družstvo MŽ FK Florko Košice reprezentovali: Králik Adam - G, Voronin Mikita - G, Matúš Filip, Chovanec Damián, Kopejtko Samuel, Berezňanin Michal, Andrejko Michal, Havrila Samuel, Prevužňák Marco, Doša Alex - C, Havrila Martin, Hrabovský Matej, Hrabovská Daniela, Stano Šimon, Szabari Michal, Pustai Oliver a Majoroš Michal.

Fotogalériu si môžete pozrieť nižšie.

 
 

Dotácia od mesta Košice pre rok 2023

 

Ďakujeme mestu Košice za poskytnutie dotácie pre náš klub za rok 2023 vo výške 7241 eur. 

Kategórie
Odkazy
Kontakt

Florbalový klub FLORKO Košice
Adresa: Užhorodská 39, 040 11 Košice
IČO: 35565781
DIČ: 2022056608
IBAN: SK77 7500 0000 0040 0271 0450